Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Οξέα φρούτων (AHA)

   

  Η αναζήτηση για ένα όμορφο και -πάντα- νεανικό δέρμα, έχει αρχίσει από πολλούς αιώνες πριν. Στην αρχαία Αίγυπτο,την εποχή της Κλεοπάτρας, οι γυναίκες έκαναν μπάνιο σε ξινόγαλα,ενώ το 1700 στη γαλλική αυλή,ήταν κοινή συνήθεια των γυναικών ν' απλώνουν παλιό κρασί στο πρόσωπό τους.
Σήμερα,ύστερα από εκτεταμένες επιστημονικές μελέτες, αποδείχτηκε,ότι τα οξέα φρούτων που είναι φυσικές ουσίες και περιέχονται στα φρούτα,το ζαχαροκάλαμο,το ξινόγαλα, συμβάλλουν αποτελεσματικά στη δημιουργία ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος.Ένα από αυτά, το γλυκολικό οξύ, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα,ομαλοποιεί την υφή της επιδερμίδας,ενυδατώνει και ενισχύει την αντοχή του δέρματος.
Είναι γνωστό ότι τα οξέα φρούτων μειώνουν τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και έτσι ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης.Η επιδερμίδα αποκτά απαλή υφή, λάμψη και υγιή όψη,ενώ γίνεται περισσότερο συμπαγής και ανθεκτική.
Η μέθοδος συνίσταται στην τοποθέτηση του γλυκολικού οξέος στην επιφάνεια του δέρματος για συγκεκριμένο χρόνο.
Για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να γίνουν μερικές επαναλήψεις).
Τα διαλύματα απολέπισης με γλυκολικό οξύ μόνα τους ή σε συνδιασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους,μπορούν να αποτελέσουν ιδεώδεις λύσεις σε πολλά δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή,οι πανάδες,ρυτίδες,ηλιακές φακίδες και σε πολλά αισθητικά προβλήματα.Συμπερασματικά λοιπόν μπορούμε να πούμε:

  • Αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα που δίνουν στο δέρμα κουρασμένη όψη
  • Μειώνονται οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές του προσώπου 
  • Βελτιώνεται το χρώμα του δέρματος, δίνοντάς του τη φυσιολογική του φρεσκάδα
  • Αυξάνεται η ελαστίνη και το κολλαγόνο
  • Η αντιβακτιριακή δράση αποτρέπει την εμφάνιση εξανθημάτων
  • Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και τόνωση του δέρματος
  • Αφαίρεση κηλίδων και δυσχρωμιών
  • Εξισσορόπιση του επιπέδου λιπαρότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.