Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ...ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!!

Η κυτταρίτιδα είναι-πολύ απλά-το λίπος που συσσωρεύεται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας, δημιουργώντας έτσι,μία αντιαισθητική εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού...



Οι περισσότερες από μας,θυμόμαστε την κυτταρίτιδα την Άνοιξη που τα ρούχα αρχίζουν να γίνονται πιο ελαφρά,για να μην πω ακόμη χειρότερα το καλοκαίρι που αρχίζουμε να αναζητάμε μαγιό για παραλίες...
Μμμμ...μάλλον πολύ αργά!!!

Η τόνωση του δέρματος μας και η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνεται όλο το χρόνο.Προσέχουμε για να έχουμε...Και καλό θα είναι να προσέχουμε πάντα όταν έχουμε να κάνουμε με την κυτταρίτιδα.

Βασικοί λόγοι δημιουργίας της κυτταρίτιδας

  • κακή διατροφή(τηγανητά,λιπαρά φαγητά,γλυκά)
  • αυξημένη και καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, καφεϊνης,αναψυκτικών
  • δυσκοιλιότητα
  • ορμονικές μεταβολές-διαταραχές λόγω εγκυμοσύνης
  • έλλειψη σωματικής άσκησης
  • κληρονομικοί-γενετικοί παράγοντες
  • παρουσία παχυσαρκίας
  • κάπνισμα

Σχέδιο δράσης λοιπόν!!!

Γυμναστική


Ο εχθρός σας έχει κι αυτός έναν θανάσιμο αντίπαλο! Αρχίστε μία ήπια φυσική άσκηση,ενδεικτικά το έντονο βάδισμα,τζόκινγκ, ποδήλατο,κάνουν καλό στους μυς των γλουτών,της μέσης,και στους γοφούς,σημεία εμφάνισης κυτταρίτιδας.

Διατροφή


Μειώστε τις λιπαρές τροφές. Βάλτε στο πιάτο σας τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα και ωμέγα 3 και 6.Προσθέστε στη διατροφή σας το φθηνό ψάρι που στη χώρα μας είναι άφθονο.Απαραίτητες για τη διατροφή σας, είναι οι τροφές που έχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, δηλαδή βιταμίνες Α,C και Ε.
Και πολύ νερό!!! Τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα.

Κρέμες

Βοηθούν αλλά δεν κάνουν θαύματα από μόνες τους.Αυτό που κάνουν είναι σίγουρα να βελτιώνουν την όψη του δέρματος και να διεγείρουν τη ροή στα προβληματικά σημεία. Είναι πολύτιμοι βοηθοί σας αλλά όχι η απόλυτη λύση.


Μασάζ


Στην προβληματική περιοχή και σε όλο το σώμα,ενισχύει την κυκλοφορία και διεγείρει τα νεύρα που τροφοδοτούν με αίμα τα εσωτερικά όργανα.


Προσφέρετε στον εαυτό σας ένα μασάζ καθώς απλώνετε την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας αλλά και στο μπάνιο με ένα σκληρό σφουγγάρι.Οι κινήσεις πρέπει να είναι κυκλικές και πάντα προς την κατεύθυνση της καρδιάς.




Ένας τρόπος για να δεις αν έχεις κυτταρίτιδα είναι να τσιμπήσεις το εξωτερικό μέρος των μηρών σου...


Αν το δέρμα είναι ανάγλυφο   και μοιάζει να έχει εξογκώματα,τότε ναι,έχεις κυτταρίτιδα!





...Και μην ξεγελιέσαι αν είσαι αδύνατη! Η κυτταρίτιδα δεν "χτυπάει" μόνο τις παχουλές αλλά και τις αδύνατες γυναίκες!!! 


  • Κάθε πρωί,πιείτε ένα ποτήρι νερό σε θερμοκρασία δωματίου με λίγες σταγόνες λεμόνι μέσα.Θα βοηθήσει σημαντικά το πρωινό ξύπνημα του οργανισμού σας,θα καθαρίσει το πεπτικό σας σύστημα, θα διώξει μακριά από το σώμα σας όλες τις άχρηστες ουσίες και τα νεκρά κύτταρα.Το λεμόνι που περιέχει θα είναι το ισχυρό πρωινό σας όπλο κατά των μικροβίων που ζουν στον οργανισμό σας.


                            





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.